detector.media
09.07.2020 17:35
Журналісти подадуть до суду позов проти президента Бразилії
Журналісти подадуть до суду позов проти президента Бразилії
Працівники ЗМІ вважають, що він міг заразити їх коронавірусом під час брифінгу.

Асоціація преси Бразилії повідомила, що подасть до Верховного суду позов проти президента країни Жаїра Болсонару. Про це повідомляє hromadske.

На закритому пресбрифінгу президент Бразилії повідомив, що хворіє коронавірусною хворобою. До журналістів він вийшов «без дотримання належних заходів безпеки».

«Хоча президент Жаїр Болсонару й знав про те, що в нього COVID-19, він продовжив діяти злочинним чином і поставив під загрозу життя інших. Цього вівторка (7 липня) порушивши умови ізоляції, які йому радили лікарі, він зустрівся із журналістами, що він вважає відповідним своїй політиці, аби особисто поінформувати їх про свій діагноз», — йдеться в заяві за підписом голови Асоціація Пауло Жеронімо де Суси.

Працівники бразильських ЗМІ вважають, що президент порушив дві статті Кримінального кодексу країни: свідомо поширив заразну смертельну хворобу та піддав ризику здоров’я інших. Санкція першої статті передбачає ув’язнення на строк від чотирьох років і штраф, другої — ув’язнення на 3-12 місяців.

Нагадаємо, у березні 2020 року соцмережа Facebook видалила пост президента Бразилії Жаїра Болсонару про коронавірус. У Facebook вирішили видалити відео, у якому йшлося, що «гідроксихлорохін працює всюди». Незважаючи на те, що препарат все ще проходить тестування, а його ефективність для лікування COVID-19 ще не підтверджена. Раніше Twittter видалила два пости Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY