detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
09.07.2020 11:25
У 13-му пітчингу Держкіно перемогли 23 проєкти (ПЕРЕЛІК)
У 13-му пітчингу Держкіно перемогли 23 проєкти (ПЕРЕЛІК)
Рада з державної підтримки кінематографії затвердила список переможців 13-го конкурсного відбору кінопроєктів, що претендують на державну фінансову підтримку.

Рада з державної підтримки кінематографії оголосила результати 13-го пітчингу на засіданні 9 липня. Відеотрансляція засідання здійснюється на ютуб-каналі Держкіно

Нагадаємо, Експертні комісії, що оцінювали учасників пітчингу, рекомендували раді ухвалити такі прохідні бали: 39 – для повнометражних дебютів, 40 – для короткометражних. Таким чином переможцями 13-го пітчингу мали стати 14 повнометражних і 31 короткометражний фільми. Але тоді сума фінансової підтримки вдвічі перевищила би бюджет (121 млн грн).

Отже, Рада з державної підтримки кінематографії обмежила кількість проєктів-переможців, зберігаючи при цьому експертний рейтинг. Так, переможцями 13-го пітчингу стали 7 повнометражних та 16 короткометражних проєктів. Загальна сума фінансової підтримки складає 105 млн грн. 

Нагадаємо, проєкти фільмів-дебютів претендують на 100% фінансування, для повнометражних стрічок максимальна сума складає 12 млн грн, для короткометражних – 1,5 млн грн.

«Ми мали важкі дискусії та прийшли до спільного рішення. Ми зберегли повністю критерії та експертний рейтинг, лише обмежуємо кількість проєктів, не викидаючи їх і не міняючи місцями. Ми трохи перебільшуємо наші можливості в сподіванні, що в майбутньому буде додано кошти або ми переглянемо інші статті витрат, можливо, перекинемо сюди звідкись, де буде економія», – сказав голова Ради з держпідтримки кіно Андрій Дончик.

Отже, переможці в категорії повнометражних дебютів: 

Проєкт «Самородки» має таку ж кількість балів, як ще один проєкт пітчингу -  «Спека», тому члени ради голосували та обирали один із цих проєктів. 

Переможців в категорії короткометражних дебютів: 

Нагадаємо, в 13-му пітчингу брали участь національні або копродукційні повнометражні та короткометражні фільми-дебюти. Детальніше про те, як проходив пітчинг, та про проєкти читайте тут і тут

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY