detector.media
08.07.2020 20:33
СБУ закликала Гонтареву утриматись від «неоднозначних коментарів» про співпрацю з МВФ
СБУ закликала Гонтареву утриматись від «неоднозначних коментарів» про співпрацю з МВФ
Подібні заяви можуть нанести шкоду національній безпеці держави, вважають правоохоронці.

Служба безпеки України закликала колишню голову Нацбанка Валерію Гонтареву утриматись від «неоднозначних коментарів» про подальшу співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці відомства.

«Сьогодні у багатьох ЗМІ поширюються коментарі колишнього керівництва Національного банку України, яке заявило про те, що МВФ має "заморозити" співпрацю з Україною та зажадати достроково погасити кредити. СБУ поважає право кожного громадянина на свободу висловлювань, однак вважає неприпустимим оголошення заяв, які можуть нанести шкоду національній безпеці держави, зокрема, в фінансово-економічній сфері та негативно вплинути на ситуацію в країні», - зазначили в СБУ.

Відомство звернулось до всіх експосадовців із закликом «утриматись від подібних неоднозначних коментарів та дбати про національні інтереси України, а не сіяти паніку».

Раніше Гонтарева сказала в інтервʼю виданню Central Banking, що МВФ має «заморозити» співпрацю з Україною та зажадати достроково погасити кредити, поки президент України Володимир Зеленський не призначить незалежного голову Нацбанку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY