detector.media
07.07.2020 21:39
«Слідство.Інфо» заявило, що знайшло в Іспанії «віллу Шарія» за 1 млн євро
«Слідство.Інфо» заявило, що знайшло в Іспанії «віллу Шарія» за 1 млн євро
Сам блогер, як зазначають у «Слідство.Інфо», свої статки не декларує, а на питання про нерухомість в Іспанії не відповів.

«Слідство.Інфо» заявило, що знайшло у Рода-де-Бара в Каталонії віллу за 1 млн євро, яка нібито належить проросійському блогеру та політику Анатолію Шарію. Журналісти повідомляють, що мають відповідні документи, які доводять цю інформацію.

«У серпні минулого року Анатолій Шарій став власником будинку площею 230 кв. метрів на березі моря в містечку Рода-де-Бара у Каталонії, Іспанія. Цю інформацію "Слідство.Інфо" отримало з іспанського майнового реєстру. В описі нерухомості та земельної ділянки, якими володіє Анатолій Шарій, ідеться, що будинок складається з основного житлового поверху на 161 кв.м та підвального приміщення на 69 кв.м. Навколо будинку є сад площею у 5,2 сотки. Також у документі вказано, що одразу за  земельною ділянкою – пляж», - йдеться в розслідуванні.

Як виявили журналісти, вілла та територія навколо неї в останній рік помітно змінились - імовірно після зміни власника.

«Актуальні фотографії будинку, які є в розпорядженні "Слідства.Інфо", показують, що замість декоративної огорожі з кущів нові власники звели майже двометровий паркан. Можливо, через побоювання, що на територію вілли може хтось пролізти, довелось позбутися величезного дерева: ще у травні 2019-го воно, відповідно до зображення з Google Maps, височіло над віллою. Також на огорожі можна побачити попереджувальні знаки про охорону та відеоспостереження, а вікна з боку вулиці тепер заґратовано – навіть на другому поверсі», - розповіли у «Слідство.Інфо».

З посиланням на власні джерела журналісти повідомили, що наразі в будинку триває ремонт, а Шарій із родиною нібито скоро переїдуть сюди. Де вони мешкають зараз - невідомо.

У журналістів також є запитання до фінансування «Партії Шарія». Блогер та його дружина під час торішньої парламентської кампанії не подали декларацій щодо своїх статків - це дозволено законом. У офіційних джерелах інформації щодо їхніх статків немає, журналістам Шарій до публікації матеріалу не відповів.

Нагадаємо, з 2012 року Шарій живе за межами України - після того як отримав у Литві політичний притулок ЄС, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

З України Шарій виїхав через дві відкриті проти нього кримінальні справи. Обидві не пов’язані з його журналістською чи блогерською кар’єрою. Перша стосувалася стрілянини, яка трапилася 1 травня 2011 року в київському «Макдональдсі». Шарій двічі вистрілив із травматичного пістолета у відвідувача, з яким у нього зав’язався конфлікт. У квітні 2019 року суд скасував розшук і заочний арешт Анатолія Шарія. Також суд не знайшов підстав для арешту Анатолія Шарія, відмовився ініціювати його екстрадицію та повернув справу прокуратурі на додаткове розслідування. Другу справу поліція відкрила проти Шарія, звинувативши його в інсценуванні замаху на себе (обстріл автомобіля, що стався в липні 2011 року). 13 квітня 2020 року правоохоронці зняли його з розшуку в Україні

26 червня 2020 року Державна фіскальна служба повідомила, що викликала політика і блогера Анатолія Шарія на допит у межах кримінального провадження про «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом». Сам Шарій припустив, що після допиту його оголосять у розшук та додав, що «готовий». 

Крім того, Офіс генерального прокурора 26 червня повідомив, що Анатолію Шарію ніщо не заважає повернутись в Україну та вільно пересуватись її територією.

Зараз Шарій називає себе «медіаекспертом» та не любить, коли його звинувачують у проросійській пропаганді. Через те, що його назвали рупором «русского міра», у 2017 році він судився з «Детектором медіа», програвши суд. У 2019-му він подав до суду на Порошенка через те, що той назвав його неукраїнським журналістом та звинуватив у роботі на Росію. Він також програв суд у квітні 2019 року в справі про захист честі, гідності та ділової репутації проти телеканалу «Еспресо», в ефірі якого блогера назвали «кремлівським проєктом».

Перед зняттям з розшуку Шарій зареєструвався як ФОП.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY