detector.media
07.07.2020 16:23
Колишній голова Нацбанку написав прощальний лист журналістам
Колишній голова Нацбанку написав прощальний лист журналістам
Пан Смолій зазначив, що не лишає НБУ напризволяще.

Колишній голова Національного банку України Яків Смолій написав прощальний лист журналістам, у якому подякував за спільну роботу, принциповість, дотримання професійних стандартів, людяність та небайдужість. Про це 7 липня повідомляє НВ.

«Байдужість вбиває. Вбиває людей, ініціативи, вбиває реформи. Коли суспільство стає байдужим до процесів, які за суттю своєю є трансформаційними для всієї країни, наслідки можуть бути страшними та такими, які можна виправити лише заплативши велику ціну. Я бачу у вашій роботі запобіжник для такої байдужості», — каже пан Смолій.

Він зазначив, що не покидає НБУ напризволяще, оскільки всі працівники лишають там працювати та захищати здобутки останніх років.

«Нам закидають, наче Національний банк незалежний від громадян нашої країни. Але насправді ми лишаємося підзвітними суспільству через доповіді у Верховній Раді, а також через постійне, щоденне спілкування з журналістами. Ви пильно стежите за нашими діями, вимагаєте відповідей, звертаєте увагу на складні питання», – каже Яків Смолій.

Екскерівник регулятора також порадив журналістам цінувати свою команду: «Залишаючи Національний банк, я розумів, що не лишаю його та всі здобутки останніх років напризволяще — цю роботу підхоплять і продовжать правління Національного банку, директори департаментів та кожен працівник, який є в НБУ. Ваша команда — це ваша опора, ваша стіна, ваші друзі. Після Національного банку я можу це сказати з впевненістю у 100%».

Нагадаємо, голова Національного банку Яків Смолій 1 липня повідомив, що подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення за власним бажанням. Це рішення він поясним «систематичним політичним тиском» на НБУ. Наступного дня парламент його звільнив. Виконувати обов'язки керівника регулятора буде перша заступниця Катерина Рожкова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY