detector.media
06.07.2020 13:05
Телекомпанія «Київ» запустила новий інформаційний портал
Телекомпанія «Київ» запустила новий інформаційний портал
Відносини медіа та міської влади регулює угода про невтручання в редакційну політику.

6 липня 2020 року в повноцінному режимі запрацювала платформа Kyiv Media, яка об’єднала інформаційний портал з новинами столиці, сайти муніципальних телеканалу «Київ» та радіостанції «Київ 98 FМ». Тестове наповнення сайту Kyiv Media розпочалося 1 липня. Про це повідомила пресслужба каналу.  

Шефредактор платформи Павло Мандрик говорить, що питання конфлікту інтересів при підготовці матеріалів на міські теми регулює угода про невтручання в редакційну політику. «Документ забороняє накладати цензурні обмеження чи нав’язувати свою думку редакції», – пояснив він.

Очільник телеканалу «Київ» Юрій Лященко повідомив, що Kyiv Media функціонуватиме за принципом роботи конвергентних медіа.

«Створення єдиної мультимедійної платформи, яка на базі сайту об’єднує телеканал та радіостанцію – це ще один етап реформування муніципальних мовників. <…> У наших найближчих планах налаштувати роботу інформаційних редакцій телеканалу, радіостанції та сайту таким чином, щоб при підготовці новин вони взаємодіяли між собою», – додав він.

Слоган нової платформи – «На твоєму боці». Kyiv Media має адаптовану версію порталу для людей з вадами зору, яка дозволяє збільшити розмір шрифту, змінити колір літер та фону.

Розробкою мультимедійної платформи Kyiv Media займалося цифрове агентство CF.Digital. «Частина контенту з’являється на платформі в прямому сенсі миттєво, адже ми інтегрували плеєри телевізійного і радіо потоків, а також під’єднали автоматизований вивід записів з YouTube та SoundCloud. Варто також відзначити рекордно короткий термін створення веб-сайтів – 2 місяці», – сказала керуюча партнерка агентства Діана Бессараб.

Нагадаємо, наприкінці травня 2020 рок пресслужба каналу «Київ» повідомила, що в червні мають запустити новий міський портал Kyiv.Media, який об’єднає інформаційний портал з новинами столиці, сайти муніципальних телеканалу «Київ» та радіостанції «Київ FМ». Над новим порталом працює digital-редакція, яку очолив Павло Мандрик. Сторінки телеканалу та радіостанції оформлені як окремі підсайти, на них доступна теле- та радіотрансляція в режимі онлайн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY