detector.media
06.07.2020 12:34
Речник МВС презентував книгу про визволення Слов’янська
Речник МВС презентував книгу про визволення Слов’янська
У книзі він описує події в Слов’янську Донецької області, які стали переламними у війні 2014 року.

Директора Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко 5 липня презентував свою книгу «Слов’янськ. Початок війни». Про це повідомила Нацгвардія.

Презентація відбулася в Слов’янську під час урочистостей з нагоди звільнення міста, на ній були присутні прем’єр-міністр Денис Шмигаль та голова МВС Арсен Аваков

«Спочатку я написав сценарій до однойменного фільму "Слов’янськ. Початок війни". Трохи згодом представники видавництва Folio надихнули мене до написання книги. Увесь процес зайняв приблизно два роки. Було важко переживати ті події ще раз і ще раз, але я мав мету – провести документальне дослідження та створити хронологічний літопис битви за Донецьке місто Слов’янськ», – розповів пан Шевченко.

«Слов’янськ. Початок війни» — це документальне дослідження та хроніка битви за Слов’янськ, захоплення якого 12 квітня 2014 року стало початком гібридної збройної військової агресії РФ на українському Донбасі, повідомляє видавництво «Фоліо». 

У книжці використано архівні фото й записи інтерв’ю з ключовими військово-політичними керівниками України. Також у кожному з епізодів з’являються спогади героїв, що безпосередньо брали участь у подіях.

«Шість років тому бойовики на чолі із Гіркіним вперше захопили таке велике місто і прорвалися так далеко вглиб на українську територію. Тому у книзі кожен розділ книжки має символічну назву зі словом "перший", адже все, що відбувалося навесні 2014 року було вперше – "Перша кров", "Перша зрада", "Перша страта", "Перший бій", "Перша перемога"», – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, харківське видавництво «Фоліо» випустило книгу білоруських журналістів Катерини Андреєвої та Ігоря Ілляша про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас».

Крім того, у видавництві «Фоліо» вийде друком книга Українського інституту майбутнього про регіональні конфлікти із аналізом досвіду їхнього врегулювання – «Конфлікти, що змінили світ».

Фото: НГУ  / фейсбук-сторінка Артема Шевченка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY