detector.media
04.07.2020 17:03
У Львові в липні розпочнуть зйомки фільму «Я, "Побєда" і Берлін» за книгою Скрябіна
У Львові в липні розпочнуть зйомки фільму «Я, "Побєда" і Берлін» за книгою Скрябіна
Планується, що стрічка вийде в прокат у грудні цього року.

Зйомки фільму за романом Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) «Я, "Побєда" і Берлін» розпочнуться у Львові вже в липні 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Зараз у Львові є нові цікаві локації. Ми будемо тут навіть знімати берлінську частину сюжету, адже в самому Берліні вже немає тих локацій 90-х років, а у Львові ми знайшли все необхідне. Будемо розкривати для кіноспільноти раніше незвідані локації», - розповів на зустрічі із міським головою Андрієм Садовим кінооператор Дмитро Недря.

Режисери групи також поділилися з мером загальноукраїнською проблемою відсутності якісних павільйонів для зйомок. Садовий зацікавився ідеєю створення такого павільйону та пообіцяв, що у міській раді «вивчать це питання».

Кінопроєкт комедії «Я, "Побєда" і Берлін» за однойменним романом Кузьми Скрябіна став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка стрічки складає 27 млн грн - 75% загальної вартості виробництва фільму.

Режисером-постановником фільму є Ольга Ряшина. Автори адаптації сценарію – Анатолій Крим та Олексій Комаровський. Продюсерами стрічки виступили Олексій Терентьєв та Артем Доллежаль.

Як писав «Детектор медіа», ідея екранізувати стрічку була озвучена у 2017 році на 8-му Одеському кінофестивалі. Star Media тоді оголошувала кампанію з краудфандингу, щоби зібрати гроші на виробництво. Повідомлялось, що прибуток від прокату стрічки планують перерахувати до Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна.

У січні 2020 року було оголошено кастинг на роль Кузьми Скрябіна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY