detector.media
04.07.2020 12:30
«Радіо Свобода» відзначає 70-річчя з початку мовлення
«Радіо Свобода» відзначає 70-річчя з початку мовлення
Мовник передає новини через радіо, телебачення та цифрові засоби масової інформації у 23 державах, включно з Україною

«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» (РВЄ/РС) 4 липня відзначає 70-річчя з початку мовлення. 

Його перша радіопередача у 1950 році була адресована слухачам за «залізною завісою» у комуністичний Чехословаччині.

«РВЄ/РС має благородну місію і протягом десятиліть відігравало історичну роль у країнах, які борються за демократію та права людини. Інструменти змінилися, але виклики в принципі однакові. Ми знаємо, що навіть у найважчих умовах наша робота по-справжньому впливає на людей, яким більше нікуди звертатися за достовірною інформацією про важливі для них питання», - заявила в.о. президента медіакомпанії Дейзі Сінделар.

Голова Сенату Чехії Мілош Вистрчіл виступив з нагоди 70-ї річниці «Радіо Свобода» та 25-ї річниці переїзду медіакорпорації зі штаб-квартири в Мюнхені до Праги.

«Для багатьох моїх сучасників і для мене, РВЄ/РС – це джерело вільної інформації та вікно у вільний світ. Я пишаюся тим, що зараз РВЄ/РС мовить з Праги, тому ми можемо брати участь у поширенні вільної інформації до Росії та інших пострадянських країн. Для громадян цих держав зараз це так само важливо, як і трансляції з Мюнхена були для нас», - сказав він.

«Радіо Свобода» має редакційну незалежність і фінансується Конгресом США через Американське агентство глобальних медіа.

Українська редакція «Радіо Свобода» була створена у серпні 1954 року, в червні 1992 року мовник відкрив бюро у Києві. Від початку російської агресії у 2014 році редакція розпочала проєкти для окупованих територій та про їхні проблеми – «Крим.Реалії» і «Донбас.Реалії».

Раніше 70-річчя відзначила українська служба «Голосу Америки».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY