detector.media
04.07.2020 11:28
Український документальний фільм «Малевич» змагатиметься на кінофестивалі в Польщі
Український документальний фільм «Малевич» змагатиметься на кінофестивалі в Польщі
Загалом 102 стрічки з усього світу протягом двох місяців, з 3 липня до 6 вересня, будуть змагатися за головні призи фестивалю.

Документальний фільм Володимира Луцького «Малевич» візьме участь в міжнародній конкурсній програмі On ART Film Festival (Польща). Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

Фільм «Малевич» показує та досліджує українське походження відомого художника Казимира Малевича, вплив української культури на формування його особистості і безпосередньо на його творчість, повертає ім’я Малевича в українську культуру.

Стрічку створено у міжнародній копродукції між українською компанією Fresh Production Group (продюсери Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови) та італійською Pilgrim Film (продюсери Андреа Маньяні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо), за фінансової підтримки Держкіно та Міністерства культури Італії.

On Art Festival організований Фондом розвитку кінематографії, його метою є просування польської та європейської кінематографії. Кінопокази фестивалю під відкритим небом проходитимуть одночасно в 10 містах Польщі.

Нагадаємо, проєкт картини «Малевич» став одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка проекту становить 2,357 млн грн при загальній вартості виробництва 3,72 млн грн.

Сценарій написаний Тетяною Філевською. Зйомки проходили в Україні, Польщі, Білорусі, США і РФ. Прем'єра відбулась у лютому 2019 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY