detector.media
03.07.2020 16:30
Спілка українців Португалії закликала Público опублікувати їхню позицію у відповідь на антиукраїнські статті
Спілка українців Португалії закликала Público опублікувати їхню позицію у відповідь на антиукраїнські статті
На Público вийшли три статті, у яких Україну назвали «колискою світового сучасного нацизму» та «тренувальним майданчиком для неонацистів з усього світу».

Спілка українців Португалії закликала португальську газету Público опублікувати їхню позицію у відповідь на три антиукраїнські статті, які видання оприлюднило 21 та 23 червня. Про це голова спілки Павло Садоха 3 липня написав на своїй сторінці в Facebook.

«Після публікації в газеті Público дискредитаційної щодо України статті, Спілка українців у Португалії звернулася через адвоката до дирекції газети із законною вимогою надрукувати нашу позицію щодо викладеного матеріалу, що передбачено законом "Про відповідь"», – повідомив він.

Пан Садоха попросив українців прослідкувати за публікацією відповіді Спілки українців Португалії в наступних номерах газети.

Як пише «Укрінформ», 21 червня 2020 року газета Público опублікувала три статті, у яких Україну назвали «колискою світового сучасного нацизму» та «тренувальним майданчиком для неонацистів з усього світу». 23 червня ці публікації повторилися.

Посол України в Португалії Інна Огнівець звернулася до португальських інституцій і широкої спільноти, висловивши обурення поданням неправдивої інформації в одній з найпопулярніших газет. Українці, які живуть у Португалії, також підготували відкрите звернення до парламенту із проханням звернути увагу на появу фейкових новин та публікацій, які просувають наративи РФ.

Нагадаємо, 28 травня 2020 року посол України в Італії Євген Перелигін закликав італійські ЗМІ об'єктивно висвітлювати справу українського нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого в Італії до 24 років в'язниці через нібито причетність до вбивства на Донбасі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі. Євген Перелигін опублікував відповідне звернення до медіа в італійському журналі «Il Venerdi».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY