detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
02.07.2020 17:39
Нацрада звернула увагу, що замість «Голосу столиці» в Києві мовить Lounge FM
Нацрада звернула увагу, що замість «Голосу столиці» в Києві мовить Lounge FM
Крім зміни позивних і формату радіостанції Нацрада виявила недотримання пісенних квот.

2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіостанції «Голос столиці», на частоті якої 106 МГц у Києві замість «Голосу столиці» мовить Lounge FM.

За даними сайту proradio.org.ua, Lounge FM мовить на частоті «Голосу столиці» з грудня 2019 року. Обидві радіостанції входять до радіогрупи УМХ. У 2019 році суд за позовом Нацради анулював ліцензію Lounge FM на мовлення на частоті 99,4 МГц. Нацрада провела конкурс на цю частоту, і тепер на ній мовить «Громадське радіо».

«Голос столиці» було музично-інформаційно радіостанцією, в ефірі якої було близько 13 годин на добу інформаційно-аналітичних програм, а також програми інших жанрів та музика. Lounge FM є суто музичною радіостанцією.

Нацрада зафіксувала недотримання програмної концепції та зміну позивних на частоті 106 МГц. А крім цього зафіксувала недотримання пісенних квот. За даними моніторингу Нацради, 28 травня в ефірі радіостанції частка пісень українською мовою протягом доби становила 23,47% замість передбачених законом не менше 35%.

Нацрада перевірить радіостанцію з приводу всіх зафіксованих відхилень.

Нагадаємо, радіогрупа УМХ ще 1 листопада 2019 року повідомила про тимчасове призупинення проєкту «Голос Столиці». Проєкт планували відновити в разі «поліпшення матеріального становища радіогрупи УМХ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY