detector.media
02.07.2020 16:34
Єрмак: Законопроєкт про покарання за публікацію розмов чиновників не поширюватиметься на журналістів
Єрмак: Законопроєкт про покарання за публікацію розмов чиновників не поширюватиметься на журналістів
ОПУ наразі немає напрацювань цього законопроєкту.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак сказав, що законопроєкт про кримінальну відповідальність за публікацію розмов чиновників не загрожуватиме свободі слова й не поширюватиметься на роботу журналістів. Про це він розповів у коментарі НВ.

Пан Єрмак уточнив, що наразі напрацювань законопроєкту немає, є лише ідея. На його думку, українське законодавство повинно забезпечити захист іноземним партнерам від незаконного прослуховування їхніх розмов з українськими чиновниками.

Перед написанням документу в оточенні президента Володимира Зеленського хочуть провести консультації з експертами. «Мета цієї ініціативи – прибрати токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками і скандалами. І тут неважливо, публікуються записи для досягнення внутрішніх українських політичних цілей або геополітичних результатів. У будь-якому випадку, є велика загроза для інтересів нашої країни», – вважає керівник Офісу президента.

Він додав, що ця ініціатива не стосуватиметься публікації записів розмов, які свідчать про злочини вищих посадовців.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що в ОПУ готують законопроєкт, який передбачатиме покарання за публікацію таємних розмов чиновників. На його дукмку, це необхідно для «захисту державної безпеки». 

19 травня нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. У «Європейській солідарності» відповіли, що оприлюднені аудіофрагменти «сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію».

Фото: ЕРА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY