detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
02.07.2020 14:59
На каналі КРТ захоплювалися російським парадом – його перевірить Нацрада
На каналі КРТ захоплювалися російським парадом – його перевірить Нацрада
Для каналу КРТ це вже п’ята перевірка.

2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ, в ефірі якого обговорювали парад перемоги в Москві 24 червня та показували його фрагменти.

За даними моніторингу Нацради, КРТ у прямому ефірі 24 червня о 16:00 та в повторах 25 червня показував програму «Гаряча лінія». Ведучі програми Катерина Іванова та Олександр Галицький разом з експертами та глядачами обговорювали проведення в Москві параду перемоги, його значення для Росії та України. У програмі показували відеофрагменти параду, зокрема крупним планом показували верховного головнокомандувача країни-агресора Володимира Путіна та міністра оборони Шойгу.

«У коментарях ведучих, у промовах гостей не було наголошено, що на відео демонструються збройні формування держави-агресора, натомість звучали схвальні висловлювання та захоплення фактом проведення військового параду в Москві», – розповів відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

Нацрада вбачає в цьому ознаки порушення норм закону «Про телебачення і радіомовлення», які забороняють трансляцію програм, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора.

Для каналу КРТ це вже п’ята перевірка, призначена за останні місяці. 23 квітня і 21 травня Нацрада призначила перевірки КРТ через трансляцію програм «Прайм аналітика» Руслана Коцаби і «ТБУ» («Топ-блогери України»), у яких Нацрада вбачала ознаки пропаганди агресії, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи, порушення вимог щодо об’єктивної інформації. 4 червня – через трансляцію 9 травня Параду перемоги з Мінська. 18 червня – через порушення правил мовлення в дні пам’яті та пісню Льва Лещенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY