detector.media
02.07.2020 10:57
Комітет свободи слова відхилив законопроєкт про обмеження кількості інформаційних запитів
Комітет свободи слова відхилив законопроєкт про обмеження кількості інформаційних запитів
Члени Комітету вважають, що не можна захистити органи влади від перевантаження через обмеження запитувача в праві на подання запитів.

Комітету з питань свободи слова на засіданні 1 липня відхилив законопроєкт «Про внесення змін до закону "Про доступ до публічної інформації" щодо надання відповідей на запити» (№3660). Про повідомила пресслужба Верховної Ради.

«Народні депутати зауважили, що, очевидно, автори законопроєкту мали на меті захистити органи державної влади від перевантаження, однак, це не може досягатися шляхом обмеження запитувача у праві на подання запитів», – йдеться в повідомленні.

Комітет запропонував головному Комітету – з питань гуманітарної та інформаційної політики –  рекомендувати Верховній Раді відхилити цей законопроєкт.

Нагадаємо, народний депутат від фракції партія «Слуга народу» Анатолій Остапенко 15 чеврня 2020 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 3660 про внесення змін до закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо надання відповідей на запити, у якому хочуть співмірно захистити права та інтереси, як запитувачів інформації, так і органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Ідея обмежити недобросовісних запитувачів публічної інформації існує давно, але врегульовувати її у такий спосіб – надмірно, вважає медіаюристка ГО «Платформа прав людини», голова комітету Національної асоціації адвокатів України (НААУ) з медіа та рекламного права Людмила Опришко.

Фото: Рrometheus

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY