detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
01.07.2020 19:11
Олександр Качний і Микола Княжицький очолили підкомітети в Комітеті гуманітарної політики
Олександр Качний і Микола Княжицький очолили підкомітети в Комітеті гуманітарної політики
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики створив новий підкомітет та обрав нових голів у двох підкомітетах.

У комітеті створено підкомітет з питань розвитку гуманітарної сфери в умовах децентралізації. Його очолив Олександр Качний з «Опозиційної платформи – За життя».

Голова комітету Микита Потураєв («Слуга народу») назвав пана Качного фаховою людиною, яка очолювала одну з найбільших обласних рад (у 2010-2014 роках Олександр Качний був головою Київської облради).

Крім того, змінився голова підкомітету з питань культурної політики. Цю посаду залишив Гео Лерос («Слуга народу»), замість нього члени комітету обрали Миколу Княжицького з «Європейської солідарності».

Гео Лерос залишився заступником голови комітету. Він пояснив ротацію в підкомітеті потребою в балансі сил влади й опозиції.

Таким чином, нині в комітеті є 6 підкомітетів з питань:

Нагадаємо, 17 червня Верховна Рада обрала Микиту Потураєва головою Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, а Павла Сушка – його заступником. Раніше Микита Потураєв був заступником голови, а комітет очолював Олександр Ткаченко. 4 червня Верховна Рада призначила пана Ткаченка міністром культури та інформаційної політики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY