detector.media
01.07.2020 10:25
Суд виправдав підозрюваних у нападі на Мустафу Найєма
Суд виправдав підозрюваних у нападі на Мустафу Найєма
Це рішення оскаржуватимуть в апеляційному суді.

Шевченківський районний суд Києва 30 червня виправдав трьох підозрюваних в нападі на тоді ще народного депутата Мустафу НайємаУмолта Темербулатова, Ахмеда Саітова та Магомеда-Салиха Саітова. Справу щодо четвертого підозрюваного – Магомеда-Аміна Саітова розглядають окремо. Про це повідомив адвокат Масі Найєм на своїй сторінці в Facebook. 

Це рішення ухвалила суддя Оксана Голуб. «Аргументація суду, наскільки це зрозуміло зараз без тексту вироку: Відсутність в діях перелічених осіб складу злочину, передбаченого ст. 296 КК України. Недопустимість окремих доказів», – сказав пан Найєм.

Це рішення оскаржуватимуть в апеляційному суді. 

«Ми ж зробили все правильно, пройшли процес максимально законно і етично. І аполітично. Тому тепер ми підемо в апеляцію. І якщо знадобиться – далі, до Верховного суду і Європейського суду з прав людини», – додав Мустафа Найєм.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року на Бессарабській площі в Києві група чоловіків побила Мустафу Найєма. За словами тоді ще депутата, інцидент стався після того, як його машину «підрізав» «Мерседес Геленваген». Далі між учасниками цієї події трапилася перепалка, в ході якої справа дійшла до рукоприкладства. Один з чоловіків вдарив Мустафу по обличчю, після чого нападники зникли з місця події. Трьох підозрюваних незабаром затримали. Але суд відхилив клопотання прокуратури щодо утримування їх під вартою і призначив їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Четвертий фігурант справи - Саітов Магомед-Амін Абубакарович - через дві години після інциденту вилетів в Баку. Його оголосили в державний розшук. З 18 лютого він перебував в обліку Генерального секретаріату МОКП-Інтерпол з «червоною» карткою, тобто з метою арешту та подальшої екстрадиції до України.

24 вересня 2019 року Шевченківський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту Магомеду-Аміну Саітову, підозрюваному в нападі на пана Найєма. 7 квітня 2020 року правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо Магомеда-Аміна Саітова.

Фото: НВ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY