detector.media
30.06.2020 16:29
Український інститут майбутнього видає книгу про досвід врегулювання регіональних конфліктів
Український інститут майбутнього видає книгу про досвід врегулювання регіональних конфліктів
Серед авторів – журналістка Наталя Іщенко та заступник голови МЗС Євгеній Єнін.

Український інститут майбутнього видає книгу про регіональні конфлікти із аналізом досвіду їхнього врегулювання – «Конфлікти, що змінили світ». Книга вийде друком у видавництві «Фоліо».

Над нею працював колектив авторів – журналістка Наталя Іщенко (Гумба); колишній заступник генерального прокурора, нині заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін; експерти Українського інституту майбутнього Ігор Попов, Павло Щелін, Іраклій Джанашія та Ілія Куса.

На сайті «Фоліо» зазначається, що книга вийде незабаром.

«Акцент в книзі зроблено на описі рушійних сил протистоянь та на дослідженні технології примирення. Ми спробували розкрити секрети успішного врегулювання збройних конфліктів та зробити узагальнення та висновки, які сьогодні є дуже важливими для України», – розповіла пані Іщенко, передає «Буквоїд».

Зокрема, у книзі пишуть про конфлікти – у Північній Ірландії, Кіпрі, Хорватії, Боснії і Герцеговині, Косово, Північній Македонії, Грузії, Придністров’ї та Кашмірі.

«Найбільш важким в роботі було забезпечення неупередженого погляду на події, які описані в книзі. Нашою метою був спокійний та об'єктивний аналіз причин конфліктів і процесу мирного врегулювання. Але ми усвідомлюємо, що кожне визначення, кожна назва та кожна цифра, які згадані в тексті, мають безліч трактувань та оцінок, і готові до майбутньої дискусії. Хтось же мав її почати», – додала Наталя Іщенко.

Нагадаємо, харківське видавництво «Фоліо» випустило книгу білоруських журналістів Катерини Андреєвої та Ігоря Ілляша про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас».

Фото: Євгеній Єнін / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY