detector.media
23.06.2020 18:01
Оксана Марченко «не виключає», що може розширити свою частку в структурі власності «1+1»
Оксана Марченко «не виключає», що може розширити свою частку в структурі власності «1+1»
Їй треба володіти контрольним пакетом акцій, щоб впроваджувати зміни на каналі.

Дружина Віктора Медведчука, ведуча Оксана Марченко «не виключає», що може розширити свою частку в структурі власності «1+1». Про це вона сказала в інтерв’ю виданню «Страна.ua».

«Багато чого потрібно змінювати, у першу чергу – менеджмент. Колишнє і нинішнє керівництво неспроможні, тому що не відображають інтересів українського суспільства, а спотворюють їх через призму поглядів головного власника. Але для того щоб проводити такі зміни, потрібно володіти контрольним пакетом акцій», – говорить ведуча.

Вона також сказала, що знайома, але не спілкується з олігархом Ігорем Коломойським; а «1+1» – дивиться не часто.

Крім того, Оксана Марченко підтвердила, що Віктор Медведчук керував бізнесом, яким вона володіє. «Мій чоловік дійсно керував бізнесом до того моменту, як став народним депутатом. Зараз бізнесом управляють менеджери компаній. Моя функція – наглядова», – уточнила вона.

Нагадаємо, голова партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук у своїй декларації серед компаній, які належать його дружині, вказав Bolvik Ventures LTD, зареєстровану на Британських Віргінських островах. Ця компанія присутня також у структурі власності «1+1», оприлюдненій на сайті (документ оновлений 2 березня 2020 року).

У пресслужбі «1+1» заявили, що для них ця інформація також є новою. Колишній керівник «1+1 медіа» та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що не знає про участь у власності «1+1» Оксани Марченко. Згодом він сказав, що не знав про перебування пов’язаних із Віктором Медведчуком компаній у структурі власності медіахолдингу «1+1». Оксана Марченко розмовляти з «Детектором медіа» відмовилась. 

Адвокат Ігор Кириленко, який представляє інтереси голови партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, сказав, що Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу «1+1» і 8,17% акцій телеканалу ТЕТ.

При цьому в документах про структуру власності каналів, оприлюднених на їхніх сайтах, вказано, що Bolvik Ventures Ltd контролюється Ігорем Суркісом, а Оксана Марченко в документах не згадується. Зазначено, що Bolvik Ventures Ltd опосередковано володіє 24,6% каналу «1+1», 24,5% каналу ТЕТ і 24,5% каналу «2+2».

Ігор Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина. Сам Віктор Медведчук говорить, що партнерство в бізнесі з олігархом Ігорем Коломойським – це «питання бізнесу, а не ідеології»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY