detector.media
30.06.2020 14:23
В Ірані до смертної кари засудили журналіста, який писав про протести 2017 року
В Ірані до смертної кари засудили журналіста, який писав про протести 2017 року
Рухолла Зам може оскаржити свою справу у Верховному суді.

Речник судової влади Ірану Голамхоссейн Есмаїлі повідомив, що журналіста Рухолла Зама, який писав про загальнодержавні економічні протести в 2017 році, засудили до смертної кари. Сайт AmadNews та телеграм-канал, створені журналістом, повідомляли про час протестів та публікували інформацію про зловживання іранських чиновників. Про це 30 червня повідомила українська редакція «Радіо Свобода» з посиланням на іранську службу ЗМІ.

«Зам жив і працював у вигнанні в Парижі, але його заманили до Ірану, де він був заарештований у жовтні 2019 року за незрозумілих обставин. Французька влада заявляла, що "рішуче засуджує" цей крок. Пізніше Зам з’явився в телевізійному ефірі, він визнавав свої правопорушення і просив вибачення за свою минулу діяльність», – йдеться в повідомленні.

Протести 2017 року стали в Ірані найпотужнішими після масових заворушень після виборів у 2009 році. Тисячі учасників протестів були затримані поліцією, 25 людей загинули.

Нагадаємо, в Ірані 30 березня 2020 року заборонили друкувати та розповсюджувати всі газети, посилаючись на необхідність зменшити поширення пандемії коронавірусу COVID-19. Водночас у відповідному указі від оперативної групи Ірану по боротьбі з коронавірусом не вказано, коли цю заборону скасують.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY