detector.media
26.06.2020 20:24
У Херсонській ОДА пояснили, чому не акредитували низку місцевих ЗМІ на візит Зеленського
У Херсонській ОДА пояснили, чому не акредитували низку місцевих ЗМІ на візит Зеленського
Пояснюють своє рішення поширенням коронавірусу та необхідністю «висвітлити подію із дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики».

У Херсонській облдержадміністрації пояснили, чому не відкрили акредитацію для місцевих ЗМІ на візит до Херсону президента Володимира Зеленського. Заяву оприлюднено на фейсбук-сторінці ОДА.

«У зв’язку зі збільшенням числа випадків захворювання на COVID-19 та щоденну фіксацію антирекордів інфікувань кількість присутніх представників ЗМІ на заході була обмежена. Ми були вимушені сфокусуватись на медіаканалах, які мають більше поширення та охоплюють більшу аудиторію. Було зроблено акцент на зареєстрованих ЗМІ, тому що це подія високого рівня, яка має бути фахово висвітлена із дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики. Через це представники ЗМІ, які не мають акредитації, та, відповідно, редакційного завдання, а також блогери не були запрошені», - зазначили в Херсонській ОДА.

У заході взяли участь низка національних та деякі регіональні представники ЗМІ: «UA: Херсон», ТРК «Твій плюс», ТРК «Херсон плюс», ТРК «ВТВ плюс» та газета «Новий день».

«Також з усіх об’єктів, на яких перебував Глава держави, здійснювалася пряма трансляція на сторінці Офісу Президента. Її також можна було переглянути на сторінці обласної державної адміністрації», - зазначено в заяві.

В ОДА додали, що «і надалі будуть працювати максимально відкрито і неупереджено».

Нагадаємо, що в Херсоні місцеві журналісти та ЗМІ, яких не акредитували на зустріч з президентом Володимиром Зеленським, бойкотують його візит – замість контенту вони публікують порожні сторінки.

Також на початку червня 2020 року в Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит президента України Володимира Зеленського. У Хмельницькій облдержадміністрації сказали, що на подію акредитували лише представників місцевих каналів, іншим – пообіцяли надати відеоматеріали. На сайті Хмельницької ОДА та Офісу президента не було повідомлень про проведення акредитації. Юрист ІМІ Алі Сафаров тоді розповів, що журналістів дійсно могли би не допустити через карантин, однак більша частина цих обмежень не діє від 22 травня. Крім того, обмеження для журналістів мали би бути встановлені виключно певним розпорядчим документом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY