detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
26.06.2020 16:17
Комунальні кінотеатри «Київкінофільм» можуть відкрити в середині липня – КМДА
Комунальні кінотеатри «Київкінофільм» можуть відкрити в середині липня – КМДА
Напередодні уряд дозволив відкрити кінотеатри з 2 липня.

У Києві комунальні кінотеатри «Київкінофільм» можуть відкрити в середині липня 2020 року, якщо не буде погіршення епідеміологічної ситуації в столиці. Про це «Детектору медіа» 26 червня повідомив Департамент культури Київської міської державної адміністрації у відповідь на запит.

До мережі комунальних кінотеатрів входять кінотеатри «Алмаз», «Факел», «Промінь», «Пролісок», «Старт», «Ліра», «Салют», «Лейпциг», «Флоренція», «Київська Русь», «Ім. Т. Шевченка», «Кіото», «Ленінград» («Дніпро»), «Загреб», «Братислава», «Краків» та «Молодіжний».

Натмоість київські кінотеатри мережі Multiplex та «Планета Кіно» планують відновити роботу 2 липня.

Як писав ДМ, 23 червня мер столиці Віталій Кличко повідомив, що в Києві відкривають кінотеатри, проте кількістю відвідувачів обмежать. Він також сказав, що Київ може знову закрити кінотеатри, якщо епідеміологічна ситуація погіршиться.

25 червня Кабінет Міністрів України дозволив з 2 липня 2020 року відкрити кінотеатри, проте з наповненістю не більше 50%.

Нагадаємо, українські кінотеатри припинили працювати 12 березня 2020 року у зв'язку з каратнином, введеним через пандемію коронавірусу. Того ж дня мережа комунальних кінотеатрів «Київкінофільм» зачинилася на карантин. 12 червня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що кінотеатри в Україні відкриються не раніше 2 липня, бо працювати зараз при 30% наповненості залів – нерентабельно.

Фото: Дзеркало тижня

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY