detector.media
26.06.2020 15:15
«Голос» забрав мандат у Вакарчука
«Голос» забрав мандат у Вакарчука
Святослав Вакарчук залишиться членом політичної партії.

З'їзд партії «Голос» 26 червня 2020 року достроково припинив повноважень народного депутата Святослава Вакарчука через його вихід із парламентської фракції. Про це повідомила пресслужба партія.

«На жаль, Верховна Рада не залишила мені вибору, хоч я і сподівався на повагу колег до рішення вільної людини. Тому сьогодні я звертаюсь до найближчих людей, членів партії, прошу задовільнити моє прохання і припинити повноваження народного депутата. При цьому я і надалі залишатимуся членом партії настільки довго, наскільки буду приносити користь партії, і поки партія сприятиме європейському розвитку країни. Моє бажання допомагати "Голосу" залишається, я готовий робити це і надалі», – сказав пан Вакарчук, звертаючись до делегатів.

Замість нього до фракції «Голосу» має приєднаєтися наступний кандидат з передвиборчого списку – це юристка Аліна Свідерська. Проте в «Голосі» не уточнили, чи вона погодилася. 

Крім того, делегати на позачерговому з’їзді затвердили технічні зміни до статуту партії, які уточнюють процедури створення місцевих партійних організацій.

Нагадаємо, народний депутат та лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук вирішив скласти депутатських мандат та покинути Верховну Раду. Він 11 червня 2020 року зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. Пан Вакарчук уточнив, що не припиняє свою політичну діяльність, а партія «Голос» – продовжує працювати. 18 червня нардепи більшістю голосів відмовилися позбавляти його мандату. Тому 19 червня він вийшов з фракції «Голос». За його словами, це «вимушений і формальний» спосіб, щоб позбутися мандату.

Фото: Голос

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY