detector.media
26.06.2020 13:50
Правозахисники закликали ОБСЄ тиснути на Росію через блокування українських ЗМІ в Криму
Правозахисники закликали ОБСЄ тиснути на Росію через блокування українських ЗМІ в Криму
У «Кримській правозахисній групі» також нагадали, що РФ порушила зобов’язання перед країнами-учасницями ОБСЄ.

«Кримська правозахисна група» звернулася до представників країн-учасниць ОБСЄ з проханням посилити тиск на Росію, щоб Москва припинила блокувати українські незалежні ЗМІ та інші обмеження свободи слова в окупованому Криму. Про це «Кримська правозахисна група» повідомила 25 червня.

Експертка «Кримської правозахисної групи» Ірина Сєдова сказала 23 червня 2020 року на онлайн-засіданні ОБСЄ у Відні, що РФ посилила блокування мовлення незалежних українських медіа в Криму. «Ці дії суттєво обмежують для мешканців Криму доступ до інформації незалежних українських онлайн-медіа й FM-радіостанцій. В умовах пандемії така політика Росії в Криму ще більш ускладнює ситуацію, власне, позбавляючи людей доступу до незалежної інформації про ситуацію з пандемією в Україні, від якої може безпосередньо залежати життя та здоров’я цих людей», – йдеться в повідомленні.

У «Кримській правозахисній групі» також нагадали, що РФ порушила зобов’язання перед країнами-учасницями ОБСЄ:

Як писав ДМ, 5 червня 2020 року прокуратура Криму повідомила, що спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини готує повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду, у якому будуть відображені факти переслідування журналістів на території тимчасово окупованого півострова. У кримінальних провадженнях прокуратури зафіксовані факти переслідування журналістів та їхніх родин, проведення незаконних обшуків, затримань, звинувачень в екстремістській діяльності, притягнення до кримінальної відповідальності, блокування альтернативних джерел інформації з боку окупаційної російської влади.

22 червня 2020 року Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що 10 громадянських журналістів, учасників ініціативи «Кримська солідарність» заарештували та утримують у РФ або окупованому Криму. А саме: Сервера Мустафаєва, Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Сейрана Салієва, Ремзі Бекірова, Руслана Сулейманова, Османа Аріфмеметова, Рустема Шейхаліева, Ернеса Аметова, Нарімана Мемедемінова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY