detector.media
26.06.2020 13:16
Місцеві ЗМІ бойкотують візит Зеленського в Херсон через відмову в акредитації на зустріч (ДОПОВНЕНО)
Місцеві ЗМІ бойкотують візит Зеленського в Херсон через відмову в акредитації на зустріч (ДОПОВНЕНО)
Станом на 25 червня Херсонська обласна державна адміністрація не розпочала акредитацію журналістів для висвітлення візиту Володимира Зеленського та пресконференції.

У Херсоні місцеві журналісти та ЗМІ, яких не акредитували на зустріч з президентом Володимиром Зеленським, бойкотують його візит – замість контенту вони публікують порожні сторінки. Про це 26 червня повідомляє «IPC-Херсон».

За даними ТРК «Перший регіональний, висвітлювати візит президента запросили лише «лояльні ЗМІ», запрошення вони нібито отримували від начальниці управління інформаційної політики облдержадміністрації Наталі Дзюби.

ДОПОВНЕНО: Редактор «Політичної Херсонщини» Дементій Білий підтвердив «Детектору медіа», що Херсонська облдержадміністрація не публікувала анонсу про візит Володимира Зеленського, а його поїздку запросили висвітлювати лише центральні ЗМІ. Однак після критики з боку херсонських медіа, за його словами, ХОДА запросила деяких місцевих журналістів. Їх запрошували окремо, анонс про акредитацію не оприлюднювали. Зокрема, місцеві журналісти дізналися, що отримати акредитацію можна 26 червня, об 11:30. Проте не всіх журналістів пустили в ХОДА, бо їх не «було в списках». Пан Білий не знає, про які списки йдеться.  

Журналістка Тетяна Дергачева пропонує замість фото в своїх матеріалах візуалізувати приїзд пана Зеленського чорним екраном.

Видання «Мост» опублікувало кілька порожніх матеріалів щодо приїзду президента на Херсонщину.

Видання «НоваМедія» та його редактор Тарас Бузак теж долучилися до цього страйку.

Портал «Кавун.City».

Інформаційне агентство «ПІК - Південна інформаційна Компанія» теж доєдналося до бойкоту. 

Журналістка Євгенія Вірлич записала відеозвернення до очільників ХОДА: «Жодної офіційної інформації, жодних запрошень журналістів – принаймні до сьогоднішнього ранку, але вибілювання бордюрів, прибирання, підготовка певних локацій із чітким меседжем "тут буде президент"».

Редакція «IPC-Херсон» додала, що «поділяє обурення колег та сподівається, що надалі візити перших осіб в Херсонську область будуть прозорими та доступними для представників ЗМІ».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до директори Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА Наталії Дзюби та пресслужби ХОДА.

Нагадаємо, на початку червня 2020 року в Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит президента України Володимира Зеленського. У Хмельницькій облдержадміністрації сказали, що на подію акредитували лише представників місцевих каналів, іншим – пообіцяли надати відеоматеріали. На сайті Хмельницької ОДА та Офісу президента не було повідомлень про проведення акредитації. Юрист ІМІ Алі Сафаров тоді розповів, що журналістів дійсно могли би не допустити через карантин, однак більша частина цих обмежень не діє від 22 травня. Крім того, обмеження для журналістів мали би бути встановлені виключно певним розпорядчим документом.

Фото: Тетяна Дергачева / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY