detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
26.06.2020 11:40
«Заборона» запустила подкасти
«Заборона» запустила подкасти
Роман Степанович став ведучим і основним продюсером цих подкастів.

Інтернет-видання «Заборона» 25 червня запустило подкасти «Що далі?» на платформах Apple Podcasts, Spotify та Google Podcasts. Про це видання повідомило в Facebook.

У коментарі «Детектору медіа» співзасновник та виконавчий продюсер «Заборони» Роман Степанович розповів, що редакція вирішила відійти від класичних студійних інтерв'ю та робити репортажі: «У в першому епізоді ми спробували внести такі елементи, в умовах карантину це вийшло з істотними обмеженнями».

Пан Степанович каже, що «Заборона» ще вирішує питання щодо тем та періодичності виходу подкастів.

«Мені складно сказати, які теми будуть першими. Кілька тем зараз у розробці. Це й про цифрову безпеку, й про економіку. Ми ще не визначилися, з якою періодичністю "Заборона" зможе випускати подкасти. Ми зараз шукаємо людей, щоб зробити формат більш автономним. Проте в майбутніх епізодах я планую робити ставку на ко-хостинг. Звати хороших спікерів та експертів, які разом зі мною будуть розбиратися в темі», – розповів він.

Виробництво пілота підтримав проєкт «Медиасеть». У наступних епізодах «Заборона» залучить «одну відому нью-йоркську подкаст-студію», яка допомагатиме їм з мастерингом й обробкою звуку.

Нагадаємо, що в травні 2019 року «Заборона» призупинила роботу через проблеми з фінансуванням. Проєкт готували до перезапуску навесні 2020 року, оскільки в проєкту з’явився інвестор. Керівником і засновником «Заборони» є Катерина Сергацкова. 21 січня 2020 року редакторкою «Заборони» призначили Юліану Скібіцьку, яка пішла наприкінці 2019 року з онлайн-видання «The Бабель». Виконавчою директоркою ГО «Крос медіа» (юридична особа «Заборони») стала Олена Садовнік. Маркетинг-директором проєкту призначили Дмитра Пелимського. 

Наприкінці квітня 2020 року «Заборону» перезапустили. У рамках перезапуску інтернет-видання «Заборона» оновило сайт, перебудувало менеджмент, розробило книгу принципів, бізнес-стратегію й нову редакційну сітку. Тоді видання також повідомило про плани  «Заборона» починає робити подкасти. 

 

Фото: Заборона 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY