detector.media
25.06.2020 16:51
Слідком РФ повідомив, що оголосив у розшук заступника гендиректора ATR Муждабаєва
Слідком РФ повідомив, що оголосив у розшук заступника гендиректора ATR Муждабаєва
Російські слідчі також кажуть, що підготували матеріали для його заочного арешту.

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ повідомило, що заочно пред'явило звинувачення в «тероризмі» ведучому та заступнику генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдеру Муждабаеву, а також оголосили його в міжнародний розшук. Про це Слідком РФ повідомив 25 червня.

Йому інкримінують – «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму» через два пости в Facebook, «які містили заклики до вчинення насильницьких дій і захоплення із застосуванням сили громадян Російської Федерації, які перебувають на території України, для їх подальшого обміну на засудженого в Росії за терористичні злочини Олега Сенцова».

Пан Муждабаєва назвав повідомлення Слідкому Росії «найкращим подарунком» до Дня кримськотатарського прапора, який відзначають 26 червня. «Як кримський̆ татарин, громадянин і патріот України хочу подякувати гестапо русского рейху за високу оцінку моєї участі в боротьбі з ним. Боротьба ця триватиме, доки я живий, доки чобіт російського окупанта не піде геть з українського Криму та Донбасу», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, 23 травня 2020 року Айдер Муждабаєв повідомив, що російські слідчі порушили проти нього справу за статтею про виправдовування та пропаганду тероризму. Він назвав цю справу «показовим переслідуванням з метою залякування кримських татар в окупованому РФ Криму», а також – відмовився від будь-якої участі в справі та висунув вимогу звільнити українських політв'язнів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY