detector.media
25.06.2020 12:51
CNN зробив сюжет про проєкт російського дизайнера Лєбєдєва, у якому показав карту з «російським» Кримом
CNN зробив сюжет про проєкт російського дизайнера Лєбєдєва, у якому показав карту з «російським» Кримом
У межах проєкту російського дизайнера на інтерактивних картах показують, яку площу насправді займають країни, території та острови без візуальних спотворень.

Російський дизайнер Артемій Лєбєдєв запустив проєкт «Суша», у межах якого карту України показують без Криму, натомість окупований півострів – зображений як частина РФ. Телеканал CNN зробив сюжет іспанською мовою про цей проєкт, де також показав карту з «російським» Кримом.

«Дізнайтеся справжній розмір своєї країни. Анімація від студії Art Lebedev показує фактичний розмір країн світу», – йдеться в описі сюжету.

Фото з сайту Артемія Лєбєдєва

У 2015 році до річниці анексії Криму Артемій Лєбєдєва представив «логотип і систему візуальної ідентифікації півострова».

Нагадаємо, раніше видання The New York Times, Financial Times, французька газета Le Monde та іспанська телерадіокомпанія RTVE також опублікували карту поширення коронавірусної хвороби з «російським» Кримом.

Аналогічно неправильно маркували Крим на мапі світу видання Vox та газета The Times. Британський журнал The Economist опублікував відео, в якому використовувалася карта України без Криму.

Газета Los Angeles Times публікувала матеріал, в якому кримське місто Ялта названо «російською Санта-Барбарою». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY