detector.media
23.06.2020 18:51
Кінофестиваль «Молодість» оголосив дати проведення та фільм-відкриття
Кінофестиваль «Молодість» оголосив дати проведення та фільм-відкриття
Фестиваль мав відбутися у червні, проте був перенесений через карантин.

49-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість» цього року відбудеться з 22 по 30 серпня 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Подія проходитиме у реальному форматі із залученням власної онлайн-платформи.

Основними локаціями кінофестивалю стануть:

Відкриє фестиваль фільм «Забуті» режисерки Дарії Онищенко. 22 серпня, під час церемонії відкриття 49-ї «Молодіості», відбудеться українська прем'єра стрічки. 

Це історія україномовної родини з Луганська, яка намагається залишити непідконтрольну територію і переїхати до Києва. Фільм звертає увагу на проблеми переселенців та на важкі умови життя в окупованому місті. 

Фільм «Забуті» – копродукція України та Швейцарії. Перший приз стрічка отримала ще до прем’єри: уривки були показані в межах конкурсу кінопроєктів Work in progress на Одеському кінофестивалі у 2019 році. Тоді фільм отримав приз Українського інституту як проєкт з найбільшим міжнародним потенціалом. Також «Забуті» отримали нагороду Варщавського кінофестивалю.

Одну із ролей у фільмі грає відома українська художниця та скульпторка Марія Куліковська. На початку фільму вона робить своєрідний артперфоманс: знищує свої скульптури, повторюючи тим самим правдиву історію, яка відбулась на заводі «Ізоляція» в Донецьку у 2014 році.

У ролях: Марина Кошкіна, Данііл Каменський, Василій Кухарський, Олексій Горбунов, Марія Куліковська, Анастасія Халпахчі.

Виробництвом фільму займались Directory Films за підтримки Міністерства культури України та Lehmann Sisters за підтримки Федерального управління культури Швейцарії.

Нагадаємо, до оголошення карантину кінофестиваль «Молодість» мав відбутись із 30 травня по 7 червня 2020 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY