detector.media
23.06.2020 15:01
Міністр культури Ткаченко: Цього року почнемо розмову про медіаграмотність
Міністр культури Ткаченко: Цього року почнемо розмову про медіаграмотність
Це сприятиме критичному мисленню, вважає він.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що медіаграмотність має стати складовою інформаційної політики України. Про це він сказав у програмі «Свобода слова» на ICTV 22 червня 2020 року.

Відповідаючи на запитання ведучого Вадима Карп’яка, чи існує загроза реваншу в інформаційній політиці держави, міністр відповів, що його насторожують багато речей, які пов’язані з малокультурною інформаційною діяльністю деяких ЗМІ.

«Зловживання перекручуванням фактами, фейками, маніпулятивні речі. Ми почнемо цього року розмову про медіа грамотність. Це може звучати страшно, але це дуже важлива історія, яка дозволить, принаймні на рівні споживача починати вчитися відрізняти фейки від фактів, і почати мислити критично. Тому що, щоб ми не робили, як не воювали би, поки ми самі не зможемо споживати той продукт, який з усіх сторін на нас лізе, ніхто нас не захистить від споживання цього інформаційного продукту», – сказав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Верховна Рада України 4 червня 2020 року підтримала призначення Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY