detector.media
23.06.2020 11:10
У Києві знімають фільм про булінг «Сіль для моря»
У Києві знімають фільм про булінг «Сіль для моря»
Виробництвом короткометражної стрічки Сніжани Гусаревич займається Up Ua Studio.

Про це повідомляє пресслужба фільму. 

«Сіль для моря» — ігровий дебют Сніжани Гусаревич. Фільм знімається за книгою львівської письменниці Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Білий Кит». Це історія про чотирнадцятирічну дівчину Лізу, яка стала об’єктом цькування і втратила сенс життя.

«У 2017 році в інтернеті я побачила жорстоке відео, де група дівчаток-підлітків намагалася повісити іншу. Річ була лише в тому, що кривдницям не сподобалися її слова. Це відео шокувало мене. Я не розуміла, чому в українській культурі так мало про це говорять. Я вирішила знімати кіно на цю тему і довго шукала першоджерело в українській літературі. Перед тим як почати писати сценарій, я поспілкувалась із десятьма підлітками у віці 9–16 років. Більшість із них зазнали булінгу. Одна з них і моя дитина», — розповіла режисерка.

Над стрічкою працює виключно жіноча знімальна група: продюсерка Поліна Герман, операторка Таня Дуднік, художниця-постановниця Марія Мойсеєнко, кастинг-директорка Яна Суська.

У ролях: Анна Жураківська, Олександр Іванов, Ніна Макарчук, Данило Каменський, Анна Іванова, Арсеній Марков, Тетяна Скляр, Олеся Надєєва.

Нагадаємо, проєкт фільму «Сіль для моря» став переможцем 11-го конкурсного відбору кінопроєктів Державного агентства України з питань кіно й отримав державну фінансову підтримку в розмірі 1,4 млн грн, що є 100% бюджету стрічки. 

Фото: Анна Перепелиця

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY