detector.media
22.06.2020 21:01
Нацрада пообіцяла реагувати на трансляцію каналом «112 Україна» концерту з Кремля
Нацрада пообіцяла реагувати на трансляцію каналом «112 Україна» концерту з Кремля
Регулятор наголошує на неприпустимості маніпуляцій і поширення пропагандистських наративів Росії.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що реагуватиме на трансляцію в ефірі каналу «112 Україна» концерта з Кремля та висловлюваннь голови партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, відстежуючи мову ворожнечі. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

«Національна рада заявляла, що з розумінням ставиться до проблем мовників, пов’язаних із запровадженими урядом карантинними заходами, однак з надзвичайною увагою ставиться до виконання ними норм статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо захисту інформаційного простору й скрупульозно моніторить ефір національних мовників та реагуватиме на будь-які ознаки порушень законодавчих вимог», - йдеться в повідомленні.

Регулятор нагадав про трансляцію каналом «112 Україна» телемарафону до Дня пам'яті жертв війни 22 червня та концерту за участі російських артистів, внесених до Переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України.

«Меседжі Віктора Медведчука, сказані в інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ, щодо переоцінки української історії та щодо "видатної" ролі Путіна теж транслює сьогодні телеканал "112 Україна". Можна передбачати, що подібних висловлювань сьогодні в ефірі під час марафону не бракуватиме», - вважають у Нацраді.

Регулятор зазначає, що зараз особливо важливо пам’ятати всі уроки історії та враховувати сучасні наукові дослідження і факти, які відкрилися щодо подій Другої світової війни, а також уникати риторики, «яку насаджує всьому світові Російська Федерація».

«Неприпустимими є спроби деяких вітчизняних медіа використовувати найменшу можливість під час пандемії, аби додати в суспільство розкол і сум'яття, посіяти паніку й ворожнечу, шукати способів транслювати відверту російську пропаганду,  нав’язувати українському глядачеві думку про "спільну історію" та "один народ", використовуючи історичні дати», - додали в Нацраді.

Нагадаємо, «112 Україна» анонсував показ концерту у Кремлі до Дня вшанування пам'яті жертв війни. Абсолютна більшість учасників концерту - росіяни, зокрема ті, яких в Україні внесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці: Лев Лещенко, Стас П'єха, Олекандр Розенбаум, Сергій Трофімов, Олег Газманов. Телемарафон 22 червня на каналі назвали «День вшанування пам'яті загиблих у Великій Вітчизняній війні».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY