detector.media
20.06.2020 11:41
Кіносервіс Sky почав попереджати глядачів про «застарілі цінності» в класичних фільмах
Кіносервіс Sky почав попереджати глядачів про «застарілі цінності» в класичних фільмах
Йдеться, зокрема, про стрічки «Чужі», «Дамбо», «Звіяні вітром», «Самотній рейнджер», «Сніданок у Тіффані», «Флеш Гордон», «Книга джунглів» та «Аладдін».

Британський кіносервіс Sky почав попереджати глядачів про «застарілі цінності» в класичних фільмах. Про це пише Daily Mail.

Sky зазначає, що «Сніданок у Тіффані», «Флеш Гордон», «Аладдін» і навіть версія «Книги джунглів» 2016 року «застаріли у ставленні, мові та образах культури, які можуть бути злочином сьогодні», а тому деякий вміст вже не прийнятний.

Загалом попередження стосується шістнадцаті стрічок, серед яких«Чужі», «Дамбо», «Звіяні вітром», «Лаврентій Аравійський», «Тропічний грім», «Джазовий співак», «Найменший бунтар», «Одинокий рейнджер», «Кулі люті» та «Останній самурай».

«Аладдін» раніше розкритикували за те, що всіх головних персонажів озвучили білошкірі артисти. «Дамбо» звинувачують у тому, що він містить расистські стереотипи про афроамериканців у вигляді чорних ворон (відсилання до законів Джима Кроу, які обмежували права темношкірих).

Користувачі у соцмережах обурились, що до цього переліку потрапила стрічка «Чужі», де на першому плані - сильний жіночий персонаж. У Sky пояснили, що річ у присутності в фільмі неіспаноамериканської актриси, яка грає роль іспаномовного персонажа.

«Sky прагне підтримувати антирасизм та покращувати різноманітність та включення як на екрані, так і поза ним. Ми постійно переглядаємо весь вміст на каналах, що належать Sky, і вживатимемо необхідних заходів, включаючи додавання додаткової інформації для нашого замовника, щоб він міг прийняти обгрунтоване рішення, вирішуючи, які фільми та телепередачі дивитись», - заявили в компанії.

Нагадаємо, після того, як сервіс HBO MAX тимчасово видалив фільм «Звіяні вітром», він став лідером продаж на Amazon – причому одразу в трьох категоріях: DVD, blu-ray-видання та спеціальна ювілейна версія.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY