detector.media
19.06.2020 18:30
Поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці
Поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці
Журналістку телеканалу «Відкритий» Христину Малікову, яка знімала сюжет про порушення карантину в магазині «Асорті», начебто побили продавчиня та власниця магазину.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності у Дніпрі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Подія відбулася 18 червня в одному з магазинів по вулиці Старокозацькій в місті Дніпро.

Як встановили правоохоронці, працівники торгового магазину вихопили з рук журналістки мобільний телефон під час зйомки, чим перешкодили професійній діяльності.

За вказаним фактом слідчі Шевченківського відділення поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років. Наразі слідчі встановлюють деталі події.

Сама журналістка раніше повідомила, що на неї «накинулася з кулаками» продавчиня та власниця магазину. Вони начебто забрали в кореспондентки телефон та видалили відео. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY