detector.media
18.06.2020 21:12
Печерський суд відмовився задовольнити позов росіянина Умара Абуєва проти hromadske
Печерський суд відмовився задовольнити позов росіянина Умара Абуєва проти hromadske
Умар Абуєв — батько підозрюваного в організації замаху на депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва.

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову росіянина Умара Абуєва проти hromadske, повідомляє видання.

У позові Умар Абуєв просив спростувати інформацію, опубліковану у матеріалі hromadske, та видалити її, наголошуючи на тому, що вона шкодить репутації батька, «завдає йому душевних страждань і є недостовірною».

У матеріалі hromadske сина Умара Абуєва назвали підозрюваним в організації замаху на життя В’ячеслава Соболєва, через який загинув його трирічний син. Адвокат позивача Сергій Литвинов заявив, що журналісти не мали доступу до матеріалів слідства і не мали писати прізвище.

Водночас адвокатка hromadske Оксана Чайковська наголосила на тому, що журналісти користувалися власними джерелами, офіційної інформацією і не порушили презумпцію невинуватості Юсупа Абуєва.

«Відповідачем була поширена суспільно-важлива інформація і викладена у межах, встановлених статтею 10 Європейської конвенції і 34 статтею Конституції України. Журналісти мають право вільно збирати інформацію. Ця стаття не містить звинувачень та інформації, яка б порушила презумпцію невинуватості», - повідомила адвокатка.

Авторка матеріалу Вікторія Рощина зазначила, що вона має право не розголошувати своє джерело. До того ж, інформація, яка була озвучена в статті, наразі офіційно підтверджена слідством.

Також цю інформацію журналістка зафіксувала під час одного із судових засідань щодо продовження терміну досудового слідства у справі, де був присутній захисник Юсупа Абуєва. Сам підозрюваний наразі оголошений в український та міжнародний розшук.

Суддя відмовила у задоволенні позову росіянина Абуєва, оголосивши лише резолютивну частину ухвали. 

Раніше повідомлялось, що SkyUp позивається проти «1+1» через сюжет щодо повернення громадян в Україну.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY