detector.media
18.06.2020 20:02
До індустріальної платформи кінофестивалю у Карлових Варах відібрано чотири українські проєкти
До індустріальної платформи кінофестивалю у Карлових Варах відібрано чотири українські проєкти
Загалом у секціях Works in Progress, First Cut+ Works in Progress, Docs in Progress, Works in Development - Feature Launch та Eurimages Lab Project Award буде представленп 41 кінопроєкт.

До індустріальної платформи KVIFF Eastern Promises Карловарського міжнародного кінофестивалю відібрано чотири кінопроєкти від українських режисерів та продюсерів. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Ігровий повнометражний фільм режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» (Україна) відібрано до секції Works in Progress. До участі обирались стрічки на завершальному етапі виробництва з країн Центральної та Східної Європи, Балкан, колишнього Радянського Союзу, Близького Сходу та Північної Африки. Найкращий проєкт секції отримає 10 тисяч євро від партнерів кінофестивалю.

До секції Eurimages Lab Project увійшли два українські кінопроєкти. Це повнометражний ігровий фільм режисерки Марини Вроди «Степне» (Україна, Польща, Німеччина) та стрічка «Утопія» (Україна, Австрія, Нідерланди) режисера Юрія Речинського. Найкращий проєкт, відібраний міжнародним журі, отримає нагороду в розмірі 50 тисяч євро.

Кінопроєкт дебютного повнометражного фільму «Вакуум» (Україна) режисерки Лізи Сміт увійшов до секції Works in Development - Feature Launch – платформи, організованої у співпраці міжнародної програми розвитку сценаріїв MIDPOINT,  копродукційного форуму When East Meets West Трієстського кінофестивалю та KVIFF. Кінопроєкт «Вакуум» пройшов відбір до ювілейного десятого набору впливової міжнародної сценарної лабораторії MIDPOINT Feature Launch 2020.

Презентація проєктів відбудеться онлайн з 6 по 8 липня, загальний призовий фонд, який отримають найкращі з обраних проєктів, складатиме 165 тисяч євро.

55-й Карловарський міжнародний кінофестиваль перенесено на 2021 рік через пандемію коронавірусу. Він відубедться з 2 по 10 липня.

Раніше Docudays UA та Український інститут обрали учасників презентації Ukrainian Showcase у «Каннах».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY