detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
18.06.2020 17:45
«Радіо НВ» не готове платити майже 5 млн грн і подасть Нацраді нову заявку щодо переформатування
«Радіо НВ» не готове платити майже 5 млн грн і подасть Нацраді нову заявку щодо переформатування
Ліцензійний збір у майже 5 млн грн, визначений регулятором, для радіостанції дуже велика сума.

«Радіо НВ» планує подати нову заявку на переформатування, яка не передбачатиме сплати ліцензійного збору на майже 5 млн грн. Про це «Детектору медіа» розказав головний редактор журналу НВ і керівник усіх медіапроєктів НВ Віталій Сич.

Він прокоментував рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Регулятор переоформив обидві ліцензії загальнонаціональної мережі «Радіо НВ» та дозволила радіостанції змінити інформаційно-просвітницький формат на інформаційно-музичний. Однак за це суттєве переформатування та зміну програмної концепції «Радіо НВ»  має сплатити ліцензійний збір у розмірі  4 млн 787 тис. грн за однією ліцензією (38 частот у Києві, обласних центрах і кількох інших містах) та 88 тис. грн за другою ліцензією. (7 частот у невеликих містах).

«Це дуже велика для нас сума. Зараз наш юрист працює над тим, щоб ми подали нову заявку, яка не передбачатиме таких зборів», - сказав Віталій Сич.

Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором «Радіо НВ» замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов.

Через карантин «Радіо НВ» призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Музичним редактором радіостанції став Віталій Бардецький.

«Радіо НВ» було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY