detector.media
16.06.2020 15:30
З «Голосу Америки» пішли директорка та її заступниця
З «Голосу Америки» пішли директорка та її заступниця
У квітні 2020 року між мовником і Білим домом загострився конфлікт.

Директорка американської інформаційної служби іномовлення «Голос Америки» Аманда Беннетт та її заступниця Сенді Сугавара 15 червня залишили свої посади. Вони оголосили про відставку на тлі критики адміністрації Дональда Трампа щодо висвітлення подій довкола Китаю та призначення Майкла Пака керівником Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням. Про це пише Deadline.

На посаду голови Агенції Майкла Пака на початку червня призначив Сенат, який контролює республіканська більшість. За даними CNN, його призначенню сприяла адміністрація Трампа.  

Американська агенція з глобальних медіа (USAGM) керує «Голосом Америки» та здійснює контроль за Радіо Вільна Азія, Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода та Радіо Марті.

Як писав ДМ, у квітня 2020 року Білий дім розкритикував американську інформаційну службу іномовлення «Голос Америки» за нібито підтримку противників США, зокрема – Китаю та його пропаганди щодо коронавірусу COVID-19.

Крім того, того ж місяця Білий дім наказав Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) не співпрацювати з журналістами «Голосу Америки». CDC, своєю чергою, доручив працівникам відхиляти всі запити щодо інтерв’ю від «Голосу Америки». Аманда Беннетт засудила дії Центру.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року президент США Дональд Трамп розкритикував американські медіа «Радіо Свобода» та «Голос Америки». Він вважає, що Білий дім повинен створити власну новинну мережу, щоб «розміщувати там справжні новини».

 Фото: VOA

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY