detector.media
15.06.2020 18:45
«Квартал» відповів на закиди «Дизель шоу» про плагіат: «Не вкрали, а прочитали в книжці»
«Квартал» відповів на закиди «Дизель шоу» про плагіат: «Не вкрали, а прочитали в книжці»
Водночас у книжці такого жарту немає.

Керівник авторської групи «Студії Квартал 95» «Брати Гагаріни» Артем Гагарін (Михайліченко) відповів на закиди «Дизель шоу» про вкрадений жарт.

Як звернуло увагу hromadske, Михайліченко прокоментував відео «Дизель шоу», в якому порівнюються схожі гумористичні номери двох колективів.

«Не накручуйте себе, цей жарт ми вкрали не у вас, а прочитали в книзі за 2013-й рік. Просто не подумали, що ви теж книги читаєте. Хоча в цілому ви праві, жарт можна придумати один раз, а вкрасти кілька... Ось тільки в цьому випадку ми – другі», - написав автор «Кварталу», додавши посилання на книгу, з якої начебто запозичений жарт.

Водночас за посиланням можна побачити, що фрагмент книги радянської та російської письменниці Ірини Токмакової лише віддалено нагадує номери з телевізійних шоу. Про що й написали Михайліченку зі сторінки «Дизель шоу».

«Непогана спроба, Артемка Михайличенко. Ось тільки текст книги і номера не збігається. Зовсім не збігається. А ось нашого номера і вкраденого "Вечірнім Кварталом" збігається один в один. Як так?! Наші автори, на відміну від вас, номери пишуть самі, а не "запозичують" у інших», - йдеться в повідомленні.

Скріншот фрагменту книги, на який посилається автор «Кварталу»

Як можна побачити на відео, у номері «Кварталу», який вийшов на 5 років пізніше «дизелівського», жарти повторюються дослівно: «Буква Ей» - «Шо?», «Сі, Ді» - «Сі-жу» - тощо, чого в книзі, на яку посилається Михайліченко, немає.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY