detector.media
15.06.2020 17:30
Російську ведучу Варнаву виключили з переліку осіб, які загрожують нацбезпеці (ДОПОВНЕНО)
Російську ведучу Варнаву виключили з переліку осіб, які загрожують нацбезпеці (ДОПОВНЕНО)
Новий канал на даний момент не планує знімати нові шоу за участю Катерини Варнави.

Російську телеведучу Катерину Варнаву виключили з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Про це свідчить указ від 18 березня 2020 року, який підписала тоді ще тимчасова виконувачка обов'язків міністра культури Світлана Фоменко.

ДОПОВНЕНО: У коментарі «Детектору медіа» Новий канал повідомив, що на даний момент не планує знімати нові шоу за участю Катерини Варнави.

Водночас телеканал покаже 10 сезон програми «Хто зверху?». До ювілею проєкту Новий канал на діджитал-майданчиках (ютуб-каналі та сайті novy.tv) транслюватиме старі випуски шоу, у тому числі за участю Катерини Варнави. Кращі випуски з дев'яти сезонів покажуть в ефірі телеканалу.  

Міністерство культури, своєю чергою, пояснило, що виключило Катерину Варнаву з переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, за поданням Служби безпеки України. 

Як писав ДМ, 11 червня 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позовну заяву ТОВ «Новий канал» до Служби безпеки України та Міністерства культури, молоді та спорту України щодо оскарження включення російської телеведучої Катерини Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Відповідне рішення суд ухвалив через «пропущення позивачем строків звернення до адміністративного суду».

У 2014-2017 роках Катерина Варнава була колегою Сергія Притули в шоу «Хто зверху?» на Новому каналі. Потім її місце зайняла Леся Нікітюк, проте донедавна на каналі повторювали випуски шоу за участю Катерини Варнави.

5 травня 2017-го стало відомо, що Катерині Варнаві заборонили в’їзд в Україну на п’ять років. Судячи з усього, причиною заборони стало відео 2016 року, на якому учасниці Comedy Woman, у числі яких була й Варнава, співали пісню про Володимира Путіна під час концерту в окупованому Криму.

21 березня 2019 року Міністерство культури України внесло Катерину Варнаву до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY