detector.media
10.06.2020 18:59
Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина
Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина
Дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко, згідно його декларації, є власницею Bolvik Ventures LTD. Ця компанія присутня також у структурі власності «1+1».

Олігарх та співвласник групи каналів «1+1» Ігор Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» є для нього новиною. Про це він сказав у коментарі програмі «Схеми».

«Для мене це новина. Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у строк відправити запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Тобто чому не повідомили? Чому про це дізнаємося із декларації?» – зазначив бізнесмен.

Журналісти також уточнили, чи комфортно Ігорю Коломойському бути партнером родини Медведчуків.

«А мені яка різниця? Він же не єдиний власник. Навіщо обговорювати – комфортно чи не комфортно, якщо це від мене не залежить? Якщо Суркіс продав Медведчуку. Як я можу на це повпливати? Якщо мова йде про Bolvik, то раніше там був Суркіс. Тепер в декларації написали, що власник Марченко. Треба з’ясувати, на яку частку, скільки акцій. Там же не написано нічого… До речі, я ніколи не розділяв Медведчука та Суркісів. Я завжди вважав, що вони разом. По яким активам та в якому співвідношенні – це вже інше питання», - додав Коломойський.

Нагадаємо, голова партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук у своїй декларації серед компаній, які належать його дружині, вказав Bolvik Ventures LTD, зареєстровану на Британських Віргінських островах. Ця компанія присутня також у структурі власності «1+1», оприлюдненій на сайті (документ оновлений 2 березня 2020 року).

У пресслужбі «1+1» заявили, що для них ця інформація також є новою. Колишній керівник «1+1 медіа» та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що не знає про участь у власності «1+1» Оксани Марченко. Сама вона розмовляти з «Детектором медіа» відмовилась. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY