detector.media
04.06.2020 15:45
Держкіно виділить на фестиваль «Молодість» до 8 млн грн
Держкіно виділить на фестиваль «Молодість» до 8 млн грн
З можливістю зменшення бюджету у випадку, якщо епідемія коронавірусу завадить провести фестиваль в офлайн-форматі.

Таке рішення ухвалила Рада з державної підтримки кінематографії на своєму засіданні 4 червня. Відео засідання опубліковано на ютуб-каналі Держкіно. 

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» попросив 8 млн грн державної підтримки. Директор фестивалю Іван Адамчук розповів, що фестиваль сподівався на 12 млн грн, але дослухався до рекомендацій Ради з держпітримки кіно та скоротив суму на 40%. 

За його словами, загальний бюджет фестивалю було скорочено з 26 млн грн до 20 млн грн. Було відмінено низку урочистих заходів. Зокремо, урочисту церемонію відкриття перенесено з палацу «Україна» до відкритого майданчика біля Арки дружби народів, де відбуватимуться основні події фестивалю. Також відмінено Студентський хаб який планувалося проводити у партнерстві з Film.ua.

Іван Адамчук сподівається провести фестиваль «Молодість» і в онлайн, і в офлайн форматі одночасно. 

Член Ради з державної підтримки кінематографії, у минулому багаторічний директор, а тепер художній керівник фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі пояснив, що бюджет фестивалю збільшився вдвічі з минулого року через низку обставин, як от: курс валют, необхідність додаткової промоції українського кіно тощо. Через конфлікт інтересів пан Халпахчі участі в голосуванні не брав.

Голова Держкіно Марина Кудерчук рекомендувала зменшити бюджет фестивалю до минулорічного, а також зазначила, що відомство не отримало від організаторів фестивалю «Молодість» достатнього обгрунтування витрат і переліку запрошених з-за кордону членів журі, та запропонувала перенести розгляд цього питання на наступне засідання.

Також голова Держкіно запитала в членів Ради, чи не є конфліктом інтересів те, що участь у голосуванні бере Людмила Горделадзе, адже фестиваль проходить у тому числі в кінотеатрі «Жовтень». На що пані Горделадзе відповіла, що вже два роки офіційно не є очільницею кінотеатру, а значить, не має конфлікту інтересів.  

Але члени Ради вирішили не переносити це питання й ухвалили суму державної підтримки у 8 млн грн як максимальну, з проханням до організаторів фестивалю детальніше розписати витрати та надати всі необхідні додаткові документи. 

Якщо ситуація з епідемією коронавірусу погіршиться, карантин буде продовжено, а фестиваль доведеться проводити онлайн, бюджет буде зменшено.

Нагадаємо, Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», який щорічно проходить у травні, цього року через карантин перенесено на серпень. Організатори планують провести його з 22 по 30 серпня 2020 року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY