detector.media
04.06.2020 20:59
Під час протестів у США зафіксовано майже 280 нападів на журналістів
Під час протестів у США зафіксовано майже 280 нападів на журналістів
Зокрема у 45 випадках журналістів заарештували.

Під час протестів у Сполучених Штатах відбулося 279 нападів на журналістів. Про це свідчать дані порталу U.S. Press Freedom Tracker.

Так, із 26 травня по 3 червня 45 журналістів заарештовували, у 40 випадках було пошкоджено обладнання або студії.

Також було зафіксовано 180 нападів, з яких 149 - з боку співробітників правоохоронних органів.

За даними порталу, підтверджено 67 випадків застосування фізичної сили, із них 42 з боку поліції, 23 випадки нападу зі сльозогінним газом, 69 - з використанням гумових куль та інших вистрілюються коштів.

Нагадаємо, масові заворушення в США почалися 25 травня після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі, якого затримала поліція. Під час арешту поліцейський притиснув коліном шию чоловіка і утримував, хоча Флойд кричав, що задихається. За час заворушень загинули щонайменше 11 осіб.

Як писав ДМ, 29 травня поліція затримала знімальну групу телеканалу CNN в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу. 

Знімальна група німецького мовника Deutsche Welle 31 травня потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі, також від гумових куль поліцейських постраждала знімальна група Reuters.

У Санта-Моніці на журналістку «Голосу Америки» напали під час висвітлення протестів. У Христини Шевченко зламані пальці на нозі та травма голови.

Також під час протестів затримали канадську журналістку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY