detector.media
04.06.2020 19:28
Ганапольський про перевірку Прямого Нацрадою через «лайку»: «Президенту можна, а іншим не можна»
Ганапольський про перевірку Прямого Нацрадою через «лайку»: «Президенту можна, а іншим не можна»
Ведучий нагадав слова Зеленського «Ідіть у сраку» на адресу депутата Олега Барни.

Перевірку, призначену Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, Матвій Ганапольський прокоментував під час ефіру програми «Ехо України» 4 червня.

«Цього разу під приціл потрапила моя програма «Ехо України». Ведучий начебто використав ненормативну лексику, яка пролунала у трансляції, доступної для дитячої аудиторії. Тобто це суперечить закону про захист неповнолітніх від шкідливого контенту. Справжній привід для чергової перевірки Прямого викликає сумніви», — сказав Матвій Ганапольський.

За його словами, Володимир Зеленський в ефірі каналу «1+1» неодноразово вимовляв ті слова, які зараз Нацрада вважає лайкою та через які призначила перевірку. 

В ефірі Прямого показали відео 2018 року, яке демонструвалося в новинах на «1+1». На відео майбутній президент говорить «Ідіть у сраку» на адресу депутата Олега Барни, який до того облаяв журналіста. Також на Прямому показали уривок із серіалу «Слуга народу», де персонаж Зеленського говорить «Идите в жопу».

«Це президент, я навіть не знаю. Можливо, йому можна, а іншим не можна», — підсумував Ганапольський.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку Прямого каналу. Підставою стали результати моніторингу за 1, 2 і 3 травня. У ці дні на каналі транслювали в прямому ефірі та в повторі програму «Ехо України» з ведучим Матвієм Ганапольським. У програмі зафіксували використання ненормативної лексики, а саме слів «срака» і «гівно».

Зазначимо, що слова «срака» і «гівно» є літературними словами, вони містяться в «Словарі української мови» за редакцією Бориса Грінченка (1907-1909 років).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY