detector.media
03.06.2020 14:07
«Воля» повідомила про кібератаку на свої сервери
«Воля» повідомила про кібератаку на свої сервери
У понад 100 тисяч абонентів – проблеми з інтернетом.

Провайдер «Воля» звернувся до кіберполіції через DDoS-атаки на свої сервери, які тривали з 31 травня по 2 червня. Загалом повна відсутність доступу до сервісів тривала 12 хвилин 31 травня та 45 хвилин 1 червня. Також була зафіксована атака на веб-сайт volia.com, але її вдалося нейтралізувати. Про це провайдер повідомив 2 червня.

«Спочатку атаки були тільки на абонентські підсистеми, але пізніше вони перейшли на телекомунікаційну інфраструктуру. В результаті більше 100 000 абонентів відчули проблеми в користуванні інтернетом, IPTV, мультиекранними платформами і цифровим телебаченням», – йдеться в повідомленні.

Компанія має системи виявлення таких атак, блокує атакований хост на рівні ядра мережі тощо: «Незважаючи на це, в компанії не можуть бути впевнені, що атаки не повторяться знову, проте роблять все можливе, щоб цього уникнути».

За словами юристів компанії, ці дії мають ознаки кримінального правопорушення за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ККУ, яка передбачає обмеження волі до 5 років.

«Атаки такого обсягу мають своїх замовників і виконавців. Іноді за ними слідує здирництво та інші спроби впливу на компанію. Тому ВОЛЯ твердо заявляє: ці атаки не допоможуть злочинцям досягти своїх цілей, адже компанія діє виключно в рамках законодавства, захищаючи свій сервіс і кожного абонента», – говорять у провайдера.

Нагадаємо, у травні 2020 року «Воля» запустила мультиекранну платформу для своїх абонентів. Тепер абоненти «Волі» зможуть дивитись контент з одного абонентського профілю на декількох екранах одночасно. Для цього вже не потрібно встановлювати додаткове обладнання. 

Фото: Воля

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY