detector.media
02.06.2020 21:12
На журналістку «Голосу Америки» напали під час висвітлення протестів у США
На журналістку «Голосу Америки» напали під час висвітлення протестів у США
У журналістки Христини Шевченко зламані пальці на нозі та травма голови.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Отже, знімала я різні протести в Україні, але "отримала по башці" в американському. У Санта-Моніці знімала відео як активісти/лутери увірвались у магазин. Десь 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент - і в очах потемніло від удару кулаком в тім’я. Я вирубилась на кілька секунд і впала. Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса, і мені вдалось стати на одну ногу. Далі почала підстрибуючи іти до машини, знайшлась одна жінка, яка мені допомогла. Поліціі не було», - написала Христина Шевченко.

У швидкій журналістці сказали, що в неї перелом двох пальців на нозі і легка травма голови.

«Окрім мене у лікарні були інші люди з протестів, травмовані цеглою чи осколками. Лікарі не встигали всіх обслуговувати. Вдарив мене афроамериканський хлопчина, свідки чули, як перед ударом він закричав: "Давай вкрадемо у неї камеру". Ну і те, що у мене білий колір шкіри, імхо, зіграло роль. Нападника встигла навіть відзняти, ось так от. Тепер я на милицях і в гіпсі», - додала вона.

Нагадаємо, знімальна група німецького мовника Deutsche Welle 31 травня потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі, також від гумових куль поліцейських постраждала знімальна група Reuters.

Також поліція затримала знімальну групу телеканалу CNN в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу.

Масові заворушення тривають із кінця травня у багатьох американських штатах. Люди вийшли на протести після оприлюднення відео, на якому білий поліцейський стоїть колінами на шиї темношкірого затриманого Джорджа Флойда. Пізніше чоловік помер.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY