detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
02.06.2020 13:09
Канал «Ісландія» почав тестове супутникове мовлення
Канал «Ісландія» почав тестове супутникове мовлення
«Ісландія» також домовилася про трансляцію сигналу з провайдером «Ланет».

Український інформаційно-пізнавальний телеканал «Ісландія», який 31 липня 2019 року отримав ліцензію на супутникове мовлення на 10 років, 1 червня 2020 року почав тестове мовлення на азербайджанському супутнику Azerspace-1 у форматі HD. Про це «Детектору медіа» повідомив головний редактор каналу Сергій Грішин.  

Канал планували запустити раніше, проте через карантин Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затягнула зміну в ліцензії супутника з українського на азербайджанський. Телеканал мовитиме в тестовому режимі протягом червня, а на початку липня розпочне повноцінне мовлення.  

На даному етапі на каналі немає реклами. «Можливо, коли ми повноцінно запустимося на супутнику й вийдемо в кабельні мережі, з’явиться реклама», – говорить пан Грішин.  

Він повідомив, що наразі в проєкту не вистачає нового контенту, щоб повністю заповнити ефір. На каналі разом з новими випусками програм транслюватимуть архів проєктів, контент яких не прив’язаних до конкретних подій. Як пише Mediasat, ліцензія передбачає 17 годин національного й власного продукту на добу (7 годин іноземного).

Водночас на каналі планують показувати нові програми Сергія Грішина («Вечірній ефір») та Володимира Петрова («Післязавтра»), які вони запустили під час карантину. «У нас немає поняття сезону. Проте протягом літа ми протестуємо контент і на осінь подумає, які програми лишати, а які ні. Певним чином, наближення місцевих виборів може вплинути на це – може ми запустимо політичні розмовні програми тощо», – каже головред «Ісландії».

Крім того, він додав, що зараз команда думає над проєктами, які зможуть замінити авторські програми «Рагулi» та АМБ Тетяни Микитенко, яка пішла з «Ісландії» на початку травня та робить влоги на власному ютуб-каналі.

Нагадаємо, ютуб-проєкт «Ісландія» 31 липня 2019 року отримав ліцензію на супутникове мовлення на 10 років. Команда очікувала вийти в ефір у 2019 році. Головний редактор «Ісландії» – Сергій Грішин.Телеканал, як і проєкт «Ісландія», фінансує Володимир Петров – політтехнолог, який займався медіакілерством, а на останніх виборах балотувався в президенти і в народні депутати

Фото: Mediasat

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY