detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
01.06.2020 10:42
Максим Степанов маніпулював цифрами у «Свободі слова» — моніторинг
Максим Степанов маніпулював цифрами у «Свободі слова» — моніторинг
Міністра охорони здоров’я, який називає себе «незручним», зловили на неправді та перекрученнях.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, беручи участь у токшоу «Свобода слова» на каналі ICTV 25 травня, маніпулював фактами та контекстом. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 25-29 травня 2020 року.

Маніпуляції міністра докладно проаналізувала фактчекінгова організація VoxCheck. Зокрема Степанов в ефірі доводив колишній заступниці міністра охорони здоров’я часів Уляни Супрун, а тепер народній депутатці від партії «Голос» Ользі Стефанишиній, що наказ №1168 щодо розподілу закуплених міністерством засобів захисту опублікований на сайті міністерства. Стефанишина стверджувала, що не опублікований.

Коли документ таки знайшли, в ньому стояла дата публікації — 20 травня 2020 року, але переглядів було лише 24, що в кілька разів менше, ніж навіть на свіжіших документах. По-друге, до наказу на сайті було прикріплено документ, оновлений в 00:46 26 травня, тобто після суперечки на ефірі. Також міністр бездоказово стверджував, що захисні костюми, які постачають медикам волонтери, не досить добре захищають їх від коронавірусної інфекції.

Степанов, який назвав себе «незручним міністром», розкритикував колишнього керівника Національної служби здоров’я України Олега Петренка за необґрунтовані розрахунки вартості медичних послуг, хоча обґрунтування є в урядовій постанові.

Більше про маніпуляції та тенденції минулого тижня в політичних токшоу читайте в огляді Олександра Круміна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY