detector.media
08.05.2020 15:13
Рада з держпідтримки кіно затвердила розподіл коштів на 2020 рік з урахуванням секвестру бюджету
Рада з держпідтримки кіно затвердила розподіл коштів на 2020 рік з урахуванням секвестру бюджету
Загальна сума за десятьма формами державної підтримки скалала 434,6 млн грн.

Рада з державної підтримки кінематографії на засіданні 8 травня затвердила новий розподіл коштів, які буде витрачено для фінансування кінопроєктів у 2020 році. Відео засідання викладено на YouTube-каналі Держкіно. 

Нагадаємо, у лютому Рада затвердила обсяг фінансування кінопроєктів у 2020 році. Загальна сума за десятьма формами державної підтримки скалала 737 млн грн. Але 25 березня 2020 року стало відомо, що Міністерство фінансів України готує секвестр державного бюджету (скорочення видатків) і планує скоротити фінансування культури та кіно. 13 квітня Верховна Рада ухвалила новий бюджет, де на державну підтримку кінематографії передбачено 455 млн грн, що на 303 млн грн менше, ніж було заплановано в першому варіанті бюджету.

На засіданні 8 травня Рада з держпітримки кінематографії представила порівняльну таблицю розподілу коштів на 2020 рік до секвестру бюджету та після (клікніть по картинці, щоб збільшити):  

Найбільшого скорочення зазнали виробництво серіалів (майже втричі), рібейти та діяльність кінокомісій (вп'ятеро).

Водночас було збільшено витрати на виробництво фільмів, у тому числі дебютів, а також на виробництво фільмів студентами. 

Єдиний напрямок, що залишився взагалі без підтримки цього року - закупівля мобільних пересувних комплексів для показу фільмів у містах та селах з населенням менше 250 тис. жителів. 

Загальний обсяг скоронечно майже з 737 млн грн до 434,5 млн грн. 

Члени Ради проголосували за такий обсяг коштів одноголосно. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY