detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
29.05.2020 15:35
У теленовинах триває енергетичний двобій Пінчука з Ахметовим – моніторинг
У теленовинах триває енергетичний двобій Пінчука з Ахметовим – моніторинг
За версією каналу «Україна», компанія Пінчука розпалює штучну війну.

У телевізійних новинах посилилось заочне протистояння між бізнесом власників двох великих медіахолдингів — Ріната Ахметова та Віктора Пінчука. Про це йдеться в підсумках моніторингу теленовин за 18-24 травня 2020 року.

Маніпулятивні і незбалансовані матеріали про ринок електроенергії з’явились у теленовинах ще попереднього тижня. Канали ICTV та СТБ, які належать Пінчукові, критично розповідали про зміни на енергетичному ринку й натякали, що вони вигідні корпорації Ахметова, не даючи при цьому позицію останньої.

Тепер канал «Україна» розповідає, що підприємства корпорації «Інтерпайп», яка належить Пінчуку, псують енергобаланс в Україні, бо хочуть купувати електрику за безцінь.

«Штучну війну між тепловими та атомними станціями розпалюють окремі промислові групи», – йдеться в матеріалі «України» 21 травня. Де «Інтерпайп» також звинуватили у тому, що «минулого року заплатила за електроенергію майже на 70 мільйонів доларів менше, ніж позаминулого року. А за товар вилучила грошей більше на 4%».

Про зменшення продажів та зростання прибутків компанії Пінчука на 15,5% розповіли і в сюжеті 22 травня. Ситуацію коментували експерти, але позиції компанії «Інтерпайп» у жодному матеріалі «України» немає.

Більше про маніпуляції та тенденції в теленовинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY